×
Clear Filters
Filter
SKU: C0006.

Active Gym Ski Trainer

81,158.00 ден

Благодарение на новиот дизајн на ACTIVE GYM SKI TRAINER, можете да ги извршувате омилените вежби во затворено во текот на целата година и во секое време. Вежбањето со ACTIVE GYM SKI TRAINER е одличен тренинг за целото тело. На прв поглед, се чини дека вежбањето со ACTIVE GYM SKI TRAINER дава товар само на рацете.  Сепак, околу половина од отпорот се произведува со рацете (во просек 44%), а преостанатите 56% се произведуваат од страна на телото и нозете. Овој скијачки симулатор комбинира кардио тренинг за сила, кардиоваскуларен тренинг и одличен тренинг за целокупната физичка состојба.  Скијањето е одлична аеробна вежба за почетници и професионални спортисти.  Висококвалитетната аеробна вежба е загарантирана со фактот дека и покрај тоа што ќе тренирате во сала, или во вашиот дом,  техниката за изведување на вежбите ќе биде иста како да сте скијале во природа. Симулаторот овозможува да се извршат вежби кои вклучуваат нозе (наизменични или секвенцијални движења), и тоа само со горниот дел од телото. Интензитетот на отпорот и добиениот товар зависи од напорите на лицето кое тренира. Со секое движење на рацете добивате дел од товарот. Така, можете сами да ги контролирате напонот и отпорноста на каблите. Насоката на воздухот се менува со специјален амортизер во форма на спирала. Корисникот избира тип на обука: без разлика дали се искачува по угорница или избира рамен терен. Штом се постави темпото на обука, симулаторот веднаш се прилагодува на лицето кое тренира.

Нивоа на отпор: воздух – 10 нивоа

Показатели: Време, Повторувања, Потрошени калории

Димензии на справата: 1330x610x2170mm

Димензии на пакување: 1880x675x450mm=0,57CBM

Нето тежина:    37kg

Вкупна тежина: 45kg

Максимална тежина на лицето кое тренира: 180kg

 

Resistance System: Air – 10 levels
Digital display: Time/Reps/Calories
Ski Trainer dimension: 1330x610x2170mm
Packing dimension: 1880x675x450mm=0,57CBM
Net weight: 37kg
Gross weight: 45kg
Maximum user weight: 180kg

1 in stock